ÖĞRENCİLER OKUDUKLARI KİTABIN YAZARI İLE BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖĞRENCİLER OKUDUKLARI KİTABIN YAZARI İLE BULUŞTU

Özel Çağdaş bilgi Okullarında, roman ve öykü yazarı Ferda İzbudak Akıncı ortaokul öğrencileriyle buluştu.

Çağdaş Bilgi Okulları öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile düzenlediği söyleşi ve imza günü kapsamında Ferda İzbudak’ı öğrencilerle buluşturdu. Ferdi İzbudak ile buluşmadan önce yazarın “Mutluluk Sokağı” adlı kitabını okuyan öğrenciler, okudukları romanla ilgili merak etikleri soruları yazara sorma fırsatı yakaladı.

Söyleşi ve imza günü kapsamında Çağdaş Bilgi Okullarının düzenlemiş olduğu etkinlikte öğrencilerle buluşan yazar “Mutluluk Sokağı” adlı romanı ve Türkiye’de kitap okuma alışkanlığı ile ilgili güzel bir söyleşide imza attı. İnsanın kişisel gelişimini sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi hayal dünyasını geliştirebilmesi ve birikim kazanabilmesi için mutlaka okuması gerektiğini belirten yazar; “Kitaplar sayesinde bazen uçan bir halıya biner bilmediğimiz diyarlara yolculuk ederiz. Bazen tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır, kimi zaman da trajedilere tanıklık ederiz. Geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz.”dedi

Toplum olarak dünya üzerinde iyi bir yere sahip olmak istiyorsak okumalı ve kitaplarla iç içe yaşamalıyız diyen yazar, öğrencilerin tüm sorunlarına içtenlikle cevap verdi. “Mutluluk Sokağı” adlı romanını da imzalayarak, öğrencilere mutlulukla ilgili küçük öğüt veren Ferda İzbudak Akıncı gördüğü yogun ilgi karşısında mutluluğunu gizleyemedi. Okulu ve Gaziantep’i çok sevdiğini ve tekrar ziyaret etmek istediğini de sözlerine ekledi.

YAZAR HAKKINDA;

İzmir’in Dikili ilçesinde dünyaya geldi. Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra, 21 yıl devlet memurluğu yaptı.
Yazın hayatına şiirle başlayan Ferda İzbudak Akıncı, 1990’dan bu yana öykü yazmaktadır. Öyküleri, şiirleri, yazarlarla yaptığı söyleşiler ve kitap değerlendirme yazıları Varlık, Adam Öykü, Fayton Öykü, Üçüncü Öyküler, Evrensel Kültür, Öyküye Bir Bilet, Türk Dili, Tömer, İzmir İzmir, Beşparmak, İle, Temmuz, Aydınca, Dilizi, Narteks, Damar, Söylem, Yeni Biçem, Berfin Bahar, Pencere, Agora, Aykırı Sanat, Akköy ve Cumhuriyet Kitap dergilerinde yayımlanmıştır.
Öyküleriyle Ömer Seyfettin (1997’de üçüncülük, 1998’de ikincilik) ve Samim Kocagöz (1996’da ikincilik, 1997’de üçüncülük) ödüllerini aldı.
“Gizli Resimler” adlı dosyası, 1998’de düzenlenen Halkevleri Edebiyat Yarışması’nda öykü dalında birinci seçildi ve dosya halkevleri tarafından basıldı.
“Kayıp Yıldızlar” adlı kitabı, 2000 yılında Edebiyatçılar Derneği ile SES’in düzenlediği yarışmada öykü dalında birinci seçildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖĞRENCİLER OKUDUKLARI KİTABIN YAZARI İLE BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin