RESSAM TANDOĞDU, SANKO’DA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RESSAM TANDOĞDU, SANKO’DARessam Celalettin Tandoğdu, Sanko Sanat Galerisi’nde 29 Kasım Cuma günü “Aidiyet” temalı resim sergisi açacak.

Tandoğdu, resimlerinde yağlı boya tekniği kullandığını, konuları görsel belleğinden ve gündelik hayattan aldığını söyledi.

Resimlerinin desen ve boyanın yanı sıra, yaşanmışlık ve duygu yüklü olduğunu belirten Tandoğdu, “Kısacası, inandırıcı olmayı öncelik sayarım. Çünkü resim sadece görsel bir sunum değil, bir anlatım, ifade biçimidir” dedi.

AİDİYET

Tandoğdu, sergisi ve sergisine konu olan “Aidiyet” ile ilgili olarak, şunları kaydetti:

“Bir yere, bir kişiye ait olmak, kendini ait olduğu ortamda var hissetmek ve bu birlikteliğin şartlarını yerine getirmek,  sahiplenmek, sorumluluk almak.  Çağlar boyu her coğrafyada ve kültürlerde farklı gelenek, din, adet vs. gibi etkenlere rağmen değişmeyen güçlü bir duygu. Dünya armağanlar sunacaksa  bana, göçmen kuş olmak isterdim ya da denizin özgürlük ve macera  kokan  dalgaları arasında küçük bir yelkenli ve tuba ağacı gibi kökleri havada  yaşayabilmek.

RESSAM TANDOĞDU, SANKO’DAYaşarken de görebilmek, deneyebilmek bilmediklerini, öğrenebilmek merak ettiklerini. Hayatı okumak, yazmak bir şeyleri kendi adına, bir başkasına, bana tanıdık olsun diye ve benle birlikte bir başkasına da anlatabilmek bildiklerimizi? Hem her yerde olmak hem de hiç bir yerde, belki kendi içimde bir yerde, istemediğim kadar bence ve özgürce. Neden burada olmalıyım ve neden orada olmalıyım, kim söyler kimin ve ne için var olduğumu? Görüp göremediğim nelerle sınırlı ve çepeçevre sarmalanmış.

Bir yerde bulunmak nereye kadar ve ne için, ya sonrası, ya orada biterse bulunma sürem? Kim bilir belki de hep kalırım, yenilikler, yeni şeyler düşmez önüme, başkalıklar sadece  yabancı olur ve ben kalırım burada. Yeni diye kabullendiğim eskimişliklerimle kalırım belki, kim bilir?”

SANATÇI’NIN ÖZGEÇMİŞİ

1957 yılında Fatsa’da doğan Tandoğdu, 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne girdi. Eğitimini yüksek lisans seviyesinde 1982’de tamamladı.

1990-2003 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Serigrafi Programı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Yapıtları yurtiçi ve yurtdışı ile Balıkesir Belediyesi Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi’nde bulunan sanatçı Tandoğdu, çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürüyor.

13 kişisel ve birçok karma sergisi bulunan ressam Celalettin Tandoğdu’nun, ‘’Ev Dekorasyon Sergisi 2. Altın Palet Yarışması Başarı Ödülü’’, ‘’DGSA Yüksek Resim Bölümü Atatürk ve İlkeleri konulu Resim Yarışması Ödülü’’ ve ayrıca ‘’Ev Dekorasyon Sergisi 4. Altın Palet Yarışması Altın Palet Ödülü’’ bulunuyor.

Tandoğdu’nun, 29 Kasım Cuma günü saat 17.30’da Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılacak sergisi, 13 Aralık’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergisi olmak üzere, 171 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
RESSAM TANDOĞDU, SANKO’DA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin