SAĞLIK KOROSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAĞLIK KOROSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİGaziantep İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışanların, moral, motivasyon ve iş verimini artırmak amacıyla kurulan “Sağlık Korosu” 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında, ikinci konserini verdi.

Sağlık Müdürlüğü, kurum kültürü ve çalışanlar arasında etkin bir iletişim oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök önderliğinde  kurulan ve geçen yıl ilk konserini veren 38 kişilik sağlık korosu, ikinci konserini Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde verdi. Yoğun katılımın yaşandığı konserde İl Sağlık Müdürü Karakök solo performansıyla beğeni toplarken, Türk Sanat Müziğinin dillerden düşmeyen eşsiz eserleri sağlık çalışanlarından oluşan sağlık korosu tarafından seslendirildi.

Program kapsamında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin KARAKÖK şunları dile getirdi:

Sağlık insan hayatındaki en önemli değerlerden biridir. Her şeyin başı sağlıktır. Bu alanda görev yapan sağlık çalışanlarının özveri ve gayretleri de her türlü övgünün üstündedir. Buna gönülden inanıyor ve tüm çalışanların bu özel gününü kutluyorum.

Hasta ve hastalık olmasa idi hekimlere de ihtiyaç yoktu. Dolayısı ile hekimlik sanatının varlık nedeni hastalardır. Hekimlerin hastalar için var olduğu anlayışı kaybolduğunda “hakikaten her şey bitmiş demektir” . Kişiler tıp fakültesini seçerken hekimliğin zor olduğunu bilerek tercihte bulunulmaktadır. Ancak bu meslek ekonomik getirisi için yapılmaz, özveri ister.

Beyaz önlük giymek çok sıkıntılı ve sorumluluk isteyen bir iştir, bunu hak etmek için ne kadar çok emek sarf edilmesi gerektiğini biliyoruz. Bu emeğin sonucunda bir “altın bilezik” kazanılıyor. Bu altın bilezik, mesleğin adı mı? Bana göre değil. Bu altın bilezik, hastayı merkeze koyan ve ömür boyu hizmet edebileceğimiz özelliklerle donanmış olmamızdır. Bundan daha önemli bir şey olamaz. Aksi olduğunda, bu altın bilezik o hekimin boynuna geçirilmiş bir esaret halkası şeklini alır.

SAĞLIK KOROSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ2000 li yılların başında hiçbir köye ambulans gitmezdi. Şimdi hava ambulanslarıyla hizmet götürülüyor. Gaziantep de 2002 de 6 ambulans varken, şimdi 60 ambulans var ve evden hastaneye, hastaneden eve ya da daha ileri bir merkeze nakil yapılabilmektedir.

Bebek ve anne ölüm oranları Gaziantep de %50 oranında azalmıştır. Daha da azaltılacaktır.

Yatırımlar, hasta başvuru oranları, ameliyat ve poliklinik sayıları, nitelikli yatak sayıları, diyaliz merkezlerinde %200-800 oranındaki artış, girişimsel radyoloji, organ nakli, kanser terapilerindeki gelişmeler yadsınamaz boyuttadır. Bunun yanında Gaziantep çevre illere de sağlık alanında hizmet vererek kordinatör il olarak ta görevini yürütmektedir. Çevre illerden çok sayıda hasta ilimizden sağlık hizmeti almaktadır.

Vatandaş, ister devlet, ister üniversite ister özel hastaneye başvurabiliyor ve herkes sigortalı olarak hizmet alabiliyor.

Kısa sürede olan bu büyük ilerlemeden dolayı gurur duyuyorum. Bu da; hekimlerimizin, hemşirelerin, tüm sağlık çalışanlarımın özverili, cansiperane çalışmaları sayesinde gerçekleşmiştir. Şiddete de maruz kalsa, tehditte edilse işinin başında olmuş sağlıkçılar, başarıya imza atmıştır.

İnanarak, güvenerek birlikte ortak aklı oluşturarak, zaman zaman zorlukları paylaşarak, zaman zaman da iyi bir ekip ruhu ile problemleri etkili bir çözüm şekline dönüştürerek başarabileceğimizi de biliyor ve inanıyorum dedi.

YILIN DOKTORU ÖMER FARUK GÜNEŞ SEÇİLDİ…

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında yılın doktoru uzun süredir İslahi Çadırkentte görev yapmakta olan Ömer Faruk GÜNEŞ seçildi. Yılın doktoru  ödülü Vali Yardımcısı Mehmet TAŞDÖĞEN tarafından açıklanarak plaket takdim edildi.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI DR.ASIM GÜZELBEY’E PLAKET TAKDİM EDİLDİ.

Program kapsamında bir hekim olarak mesleğine ve kente gösterdiği özverili çalışmalarından  dolayı Vali Yardımcısı Mehmet TAŞDÖĞEN tarafından, Gaziantep Büyükşehir Başkanı Dr.Asım GÜZELBEY’e plaket takdim edildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, konserde, bu tür etkinliklerin kurum içi iletişimi güçlendireceğini vurguladı.Söz konusu çalışmanın örnek olmasını temenni eden Taşdöğen, “Tedavi yalnızca ilaçla olmaz, ruhende vücudumuzun bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Musiki ile ruhumuzu tedavi ettiler. Bu konserlerin sık sık olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konser sonrasında   İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin KARAKÖK tarafından koro şefi Hasan TİPİ’ye  çiçek takdim edilerek emeğinden dolayı teşekkür edildi.


SAĞLIK KOROSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ paylaşan: f100003473025117

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAĞLIK KOROSU İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin