Sayın Rektör bugün günlerden “Milli Mücadele”

featured
Gaziantep Kalesi'nde Filistin Bayrağı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayın Rektör bugün günlerden “Milli Mücadele”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Bilimler Akademisi Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Milli Mücadeleye Yerel Bakışlar” sempozyumunda konuşan Gaziantep Üniversitesi rektörü Arif Özaydın’ın konuşması dinleyicileri şok ederken programa katılan birçoğu henüz dolarla karşılaşmamış lise ve ortaokul öğrencileri rektörün konuşmasını çözmeye çalıştı.

Akademisyenlerin,  yerel tarihçilerin katıldığı ve öğrencilerin katıldığı bu sempozyumda rektörden beklentimiz gümbür gümbür Milli Mücadeleyi anlatmasıydı. Ancak kürsüye çıkan rektörümüz “Zenginin malı, züğürttün çenesi yorar” diyerek kendi çenesini yordu.

Gaziantep Üniversitesi rektörü Arif Özaydın’ın konuşmasını sizinle de paylaşayım olduğu gibi son sözü birlikte söyleriz.

Sayın Rektör bugün günlerden "Milli Mücadele"

“Milli mücadele ile ayakta kalacağız. Birliğimizi Allah daim eylesin, bende bu coğrafyanın çocuğu olarak bizzat biliyorum. Maraş’ı bilirim, Antep’i bilirim, Urfa’yı bilirim. Buradaki verilen mücadeleyi derinden bilirim ama ben ders çıkartarak birkaç kelam etmek istiyorum. Bugün ki saldırılar karşısında sessiz kalmayacağımızı bildirmek istiyorum, aslında bütün hikâye şudur; sanayi devriminden bu yana yükselen bir batı var ve bugün içine girmiş küçülmüş aşaması yapılan bir batı var. Ayrıntısına girmek istemiyorum. Bir dahakine gireriz ama daha önemlisi bizde de bir söz var “Zenginin malı, züğürttün çenesi yorar”  diye. Asla bakınız şu sözle çenemi yormayacağım, benim bir düşüşüm ve bir yükselişim var aslında bütün hikâye bu. Çünkü yükselişi durdurmak istiyorlar. Dün durdurmak istediler durduramadılar, bugünde durdurmak istiyorlar. Dün toprağımıza saldırdılar, bugün ekonomimize saldırıyorlar. Ama bir ekonomi hocası olarak asla durduramayacaklar. Yükselen Türkiye’nin önünü tıkamayacaklar. Peki, neye göre diyorsunuz hocam, şu salondaki insanlara güveniyorum,  size güveniyorum.  Var mısınız? Siz varsanız bende varım. Sonrada birkaç kelime daha yapıp toplantıyı uzatmadan daha konuşacak insanlar var haklarını yemeden gelmek istiyorum. Türkiye’nin iki tane sorunu var. Bir tanesi, ekonomi. Ekonominin sorunu da topyekûn bir ekonomi sorunumuz yok. Sadece bir sorunumuz var. Sadece enflasyon sadece, fiyat sorunumuz var. Fiyat üzerinden saldırıyorlar bize ama bu ülkenin ekonomisini birkaç para oyunu karşısına asla bırakmayacağız. Dün faizle birlikte bir eylem oldu. Sakin olmanızı istiyorum, bir ekonomi hocası olarak konuşuyorum; dolara altına bakmayın! Ekonomimiz yürüyor, yolundadır. Nerden biliyorsunuz? Sanayiden biliyorum Gaziantep’ten biliyorum”

Hiç kesintisiz rektörümüzün konuşmasını sizinle paylaştım.

Ben çoğu kelimeleri anlayamadım. Çünkü ekonomi o kadar iyi ki sanırım hafızam almadı. Doların 10 Tl’yi bulduğu altının tavan yaptığı, benzinin 9’a dayandığı, gıda ve diğer zorunlu ihtiyaçların alabildiği kadar yükseldiği, doğalgaz, elektrik, su….. gitti gidiyor.

Vatandaş artık hesap yapmayı bıraktı. Rektörümüzde sanırım durumdan haberdar olmalı ki yangına su dökeyim dedi. Sayın rektörüm bu yangın suyla birkaç süslü cümlelerle sönmez. Tavsiyem ekonomi hocası olarak vatandaşın mutfağına girin, esnafı ziyaret edin. Sonra bu konuda bir ekonomi zirvesinde fikrinizi gündeme getirin.

“KEŞKE MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANLARINI ANLATSAYDINIZ”

Milli Mücadele’nin 100’üncü yılında salona gelen genç beyinlere geleceğe ışık tutacak öğrencilere Gaziantep’in Kurtuluş Mücadelesini ve 100. Yılın önemini anlatsaydınız. Milli Mücadelenin kahramanlarını Gazianteplileri anlatsaydınız. Kurtuluş meşalesini yakan Karayılan, Şahinbey ve daha nice kahramanları anlatsaydınız. Her şeyden önce keşke sözlerinize Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anlatarak başlasaydınız.

Gaziantep Kurtuluş mücadelesi boyunca, Gazianteplilerin kendi imkânlarıyla Fransızlarla kafa tutuğunu, aç kaldıklarını, açlıktan zerdali çekirdeği yediklerini ve birçoğunun zehirlendiğini anlatsaydın.

Sarımsak Tepeyi, Şehitkamil’i, Şahinbey’i, Karayılan’ı Tüfekçi Yusuf’u, Azap Osman’ı ve daha onlarca kefensiz yatan kahramanları anlatsaydın.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANLATSAYDIN”

Gaziantep Belediye Başkanı Hamdi Kutlar’ın Hemşerilik Belgesi’nin Atatürk’e verdikten sonra yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gaziantep güzel şehir, Gaziantepliler vatansever, cesur ve çok çalışkandır. Bu şehir her hizmete layıktır. Gereken her yardım yapılacaktır” dediğini ve “Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Antep’i değil tüm Türkiye’yi kurtardılar” sözlerini anlatsaydınız.

Ben rektörümüzden böyle bir programda gençlere ekonomiyi değil, siyaset yapmayı değil tarih ve milli mücadeleyi anlatmasını isterdim.

Çünkü o gençlerin ihtiyacı olan şey Milli Mücadele Ruhunu anlamaktır ve anlatmaktır. Bu gençlere “Neden bu Yüzden Gaziantep’i” birileri iyi anlatsın. Anlatsın ki vatana millete hayırlı evlatlar yetişsin. Bayrağı bayrak yapan şeyin üstündeki kan olduğunu öğrensinler. Dürüst, vicdanlı, adaletli gençler yetişsin. Kurtuluşumuz ve geleceğimiz o salonda ki gençlerdir.

Son söz sizlerin değerli okurlarımızın!

Son olarak sayın rektörüm Antep değil GAZİANTEP,  Maraş değil KAHRAMANMARAŞ, Urfa değil ŞANLIURFA

Kalın sağlıcakla…

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sayın Rektör bugün günlerden “Milli Mücadele”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin