STOLTENBERG, ASKERLERE MORAL VERDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

STOLTENBERG, ASKERLERE MORAL VERDİNATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara’da ki temaslarından sonra Gaziantep’e gelerek, Gaziantep’te 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda konuşlu ABD’li askerlerin görev yaptığı Patriot üssünü ziyaret etti.

Göreve geldikten sonra ikinci ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştiren Stoltenberg Gaziantep’te konuşlanan Patriot Hava Savunma Sistemleri birliğinde incelemelerde bulundu.

Stoltenberg, “Müttefik ülke Türkiye’nin her zaman yanında olacaklarını belirtti.

ABD’li askerlerden patriot bataryaları ve çalışmalarına ilişkin brifing alan NATO Genel Sekrereti Jens Stoltenberg, daha sonra bir patriot bataryasının önünde toplanan bir askerlere, “Burada çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Türkiye bizim müttefik ülkemiz ve onun için buradasınız. Çünkü NATO her zaman müttefiklerinin yanında olmuştur. Sizler ailelerinizden uzakta çok önemli bir noktada görev yapıyorsunuz ve bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye istediği sürece de savunmasını güçlendirdiği için patriot birlikleri burada kalacaktır“ diyerek hitap etti.
STOLTENBERG, ASKERLERE MORAL VERDİABD ve koalisyon güçlerinin zaten IŞİD’e karşı bir askeri operasyon düzenlediğini hatırlatan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Suriye de katliamlar devam ediyor. Burada siyasi bir çözüm bulmak gerekiyor. Çok karmaşık bir sorunla karşı karşıyayız. Yabancı savaşçılarının kendi ülkelerine dönmesi bütün NATO üyelerine bir tehdit oluşturuyor” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. Konuşmasının ardından askerlerle temaslarını sürdüren Stoltenberg Adana ve Kahramanmaraş’tan gelen patriot birlik komutanlarından da bilgi aldı ve uzun uzun sohbet etti. Ziyareti sırasında Stoltenberg’e Adana ve Kahramanmaraş’ta konuşlu bulunan Hollanda ve Almanya askerlerinin görev yaptığı patriot birliklerinin komutanları, NATO askerleri yabancı ve yerli basın eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
STOLTENBERG, ASKERLERE MORAL VERDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin