Taşdoğan,Gaziantep gündemini değerlendirdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşdoğan,Gaziantep gündemini değerlendirdiMHP Gaziantep İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep gündemine ve kongrelere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

MHP Gaziantep İl Binasında düzenlenen toplantıya çok basın mensubu katılırken MHP İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan ilk olarak Gaziantep’in ulaşımdaki sıkıntısını ele aldı. Son zamanlarda ulaşım araçlarına yapılan zamma tepki gösteren Taşdoğan şunları söyledi: “Gazi şehrimizin son zamanlardaki en önemli sorunu ulaşımdır. yani trafikteki tıkanıklığın artması ve ulaşım araçlarına yapılan zamlardır. bilindiği üzere 1 kasım 2014 tarihi itibariyle, Gaziantep halkına hizmet veren ve kullanıcılarının çoğunluğunu, öğrenci, memur, emekli ve dar gelirli vatandaşlarımızın oluşturduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait ulaşım araçlarına %25 ila %50 oranlarında zam yapıldı. Partimize gelen yoğun şikâyet ve talepler üzerine böyle bir açıklama yapma zorunluluğu duymuş bulunmaktayız, daha öncesinde bu fahiş oranlar uygulanmaz düşüncesinde idik ancak bazılarında vicdan kalmadığına şahit olduk. 25- 50 kuruşa denk gelen zamlar yapanlar için küçük rakamlar olabilir, onlara komik de görünebilir ancak bu ulaşım aracını kullananlar için çok ciddi rakamlar. Bu zamlar öğrencinin harçlığına el konulması, çalışanın emeğinin ekmeğinin gasp edilmesidir. Çünkü yapılan zam ile ayda kullanıcılara ciddi maliyet yüklemiştir. Gaziantep  büyükşehir belediyesinin bu yaptığı  halk için belediyecilik yapmadığının ispatıdır, ‘şirket belediyeciliği’ anlayışı ile hareket ediyor, adeta ticari bir işletme gibi çalışıyorlar.

BELEDİYELER TÜM GAZİANTEPLİLERİNDİR

Oysaki belediyeler tüm Gaziantep halkınındır. Halkın parasıyla halka zulmeden bu anlayış kabul etmiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu zammı yaparken “kenti beraber yöneteceğiz” dediği hangi siyasi parti, STK, oda, dernek veya vakıfla  istişare yapmıştır merak ediyor, toplu taşıma araçları arasında ki dengeyi sağlamak için Ulaştırma Koordinasyon Merkezi  (UKOME)  kararı sonucu bu zam kararının alınmasının bahane edilmesini kabul etmiyoruz. UKOME kurulunda bulunan ve bu karara imza atanların eve tramvay veya belediye otobüsü ile gitmek gibi bir sıkıntıları var mıdır ki olsaydı zaten sırf ekonomik olduğu için tramvay duraklarında bekleyen insanları ancak öyle anlayabilirlerdi. bu ve benzeri zamlar Gaziantep’in içinden çıkılması zor bir hal alan ulaşım sorunun, trafik keşmekeşinin daha yoğunlaşması anlamına geliyor. İnsanlar bu zamlardan sonra İbrahimli ‘den, Akkent’ten, Karataş’tan, Üniversite ve Binevler’den  özel araçlarını kullanarak şehir merkezine yoğunlaşacak, trafik sıkışıklığı daha da artacaktır. Hal bu ki insanların toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesine ihtiyaç var. Bu sıkışıklığın artmaması için, yeni alınan tramvaylar hizmete sokulmalıdır.  Otobüs, dolmuş, halk otobüslerine uygulanan ayrı ücret tarifeleri kaldırılmalı en ucuz ve en makul rakamlar ile şehir içi taşımacılığı yapılmalıdır. Büyükşehir belediyesinin plansız ve hesapsız şekilde yapılan harcamalarının faturası halka yüklenmemeli, ulaşıma yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir”

“ASAYİŞ OLAYLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Gaziantep’in bir diğer gündeminin de asayiş ve uyuşturucu olduğunu söyleyen Taşdoğan, Gaziantep’in her geçen gün asayişten yoksun bir kent olma yolunda ilerlediğini vurguladı. Emniyetin konuyla ilgili gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyleyen Taşdoğan, “Son zamanlarda sıklıkla yaşanan intiharlar, silahlı kavgalar, çeşitli sokak olayları gibi asayiş konularıdır.  Bilinçsiz toplumlarda meydana gelen bu olaylar Gaziantep’e de sıçramıştır. Her günümüz asayiş haberleriyle dolup taşmaktadır. Bu konuyla ilgili emniyet müdürlüğünün gerekli çalışmaları yapıp halkı bilinçlendirmesi gerekmektedir. Emniyet güçlerimizin bu konudaki olaylara müdahale hızı da oldukça önemlidir. Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzü son zamanlarda artan asayiş olaylarının çözümü konusunda daha verimli çalışmalar yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Uyuşturucu kullanımı ile ilgili olarak ise ölüm oranlarının arttığını ifade eden İl Başkanı Taşdoğan, “ Yine bildiğiniz gibi Türkiye genelinde uyuşturucudan ölüm oranı yüzde 115 artış göstermiştir. En çok ölümün yaşandığı iller arasında Gaziantep’te sıralamadaki yerini üst sıralarda almıştır.  Uyuşturucunun kullanım yaşının 12’ye, ölüm yaşının ise 14’e kadar inmiştir. Madde kullanımı ve madde kullanımına bağlı ortaya çıkan problemleri ortadan kaldırmak, ancak bu sorunu çağımızın ciddi bir sorunu olarak ele alıp uzun vadeli ve kalıcı devlet politikaları geliştirmek ve gerekli önleme, tedavi programları üretmekle mümkündür. Toplumun konu ile ilgili tüm kesimlerinin; sivil toplum kuruluşları, bağımlılık alanında çalışan meslek grupları, yerel yönetimler ve devletin ilgili organlarının katılımı ile sorunu çözecek politikaları geliştirilmek hükümetin görevidir. bu sorunlar imama, muhtara ve din dersi öğretmenine, havale edilerek çözülemez. Uyuşturucuya ilişkin yapılan bilimsel çalışmalarda belirtilen önerileri dikkate almadan, ergen ve genç erişkinlere yönelik bir planlama yapmadan, eğitim sistemini bilimsel ve nitelikli hale getirmeden, yoksulluk ve işsizliğe karşı mücadele edilmeden, mücadelede olumlu bir sonuç alınamaz. MHP olarak bu konularda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Bizim tek gayemiz şehrimizin huzurunun, güvenliğinin sağlanması ve çocuklarımızın sağlığıdır” diyerek Gaziantep gündemini değerlendirdi.

KONGRELER 7 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Gaziantep gündemini değerlendirdikten sonra MHP teşkilatı olarak 7 Aralık’ta Yavuzeli ilçesi ile kongrelere başlayacaklarını duyuran MHP İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, kongreler hakkında bilgiler aktardı. Kongrelerin şölen havasında geçeceğini dile getiren Taşdoğan, şu açıklamada bulundu: “MHP Gaziantep Teşkilatı olarak 7 Aralık tarihinde ilk kongremizi Yavuzeli’nde başlatarak sırasıyla kongrelerimizi yapacağız. 21 Aralık Nurdağı ve İslâhiye, 4 Ocak Oğuzeli ve Araban, 11 Ocak Nizip ve Karkamış, 18 Ocak Şehitkâmil ve 25 Ocak ise Şahinbey kongremizi yaparak ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız. İl kongremizi ise 15 Şubatta yaparak teşkilatımızı şekillendireceğiz. Kongrelerimiz Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin de bizlere talimat ettiği gibi Türkiye’ye huzur getirecektir. Demokrasiye olan bağlılığımız, milliyetçiliği rehber eden tavizsiz duruşumuz, herkesi bir ve eşit gören kucaklayıcı anlayışımız mutlaka başarıyı getirecek, mutlaka başarıyı davet edecektir. Sayın Genel Başkanımızın talimatlarına harfiyen uyarak ve kongrelerimizin demokrasi şöleni içinde geçmesini sağlayarak, kimsenin kimseyi kırıp incitmesine izin vermeyeceğiz”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Taşdoğan,Gaziantep gündemini değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin