GÖKDAĞ “ AK PARTİ ÜLKEYİ ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYOR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÖKDAĞ “ AK PARTİ ÜLKEYİ ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYOR”CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ göreve geldiklerinin 1. Yılında basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Gökdağ, ülkenin gündemini değerlendirerek hükümetin ülkeyi çıkmaza sürüklediğini söyledi.

CHP Gaziantep teşkilatı basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP İl Başkanlığı tarafından Ayyuş Hanım Konağı’nda verilen kahvaltıda İl Başkanı Mehmet Gökdağ, ülke gündemini ve Gaziantep gündemini değerlendirdi. AKP hükümetinin ülkeyi çıkmaza sürüklediğini vurgulayarak, yaklaşan yerel seçimler konusunda da oldukça iddialı açıklamalar yapan Gökdağ, yerel seçimlerde Gaziantep kalesinin burçlarına CHP bayrakları dikeceklerini söyledi. Gaziantep’in yaşanılabilir kentler sıralamasında 59. Olmasından yola çıkarak Gaziantep’in iyi yönetilmediğinin net bir şekilde görüldüğünü dile getiren Gökdağ, 2009 yılında GASKİ tarafından suya yapılan yüzde 25’lik zammın mahkeme kararına rağmen yeniden yasal olmayan bir şekilde düzenlendiğini ifade etti. Gökdağ bu konunun takipçisi olacaklarını belirterek yeniden yargıya gideceklerinin açıkladı. Gökdağ yaptığı konuşmada şunları söyledi;

EKONOMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA

“CHP olarak örgütlenmemizi ciddi şekilde hazırladık. Örgütlenme anlamında seçime en hazır parti konumundayız. Son 1 yıl içinde Türkiye’nin gündemi çok hızlı değişti ve gelişti. Son 1 yıla şöyle bir baktığımız zaman ekonomik anlamda cari açığın en yüksek olduğu bir dönemde yaşadık. Çiftçilerimizin, üreticilerimizin ürettiği ürünlerin bedelini alamadığı bir dönemden geçiyoruz. Emeklilerimizin sıkıntı içinde olduğu, esnafımızın BAĞKUR, sigorta ve faturalar konusunda sıkıntılı olduğu bir dönemden geçiyoruz. AKP hükümeti IMF’ye borcumuzun bittiğini söylüyor. IMF’ye olan borcumuz 27 milyar dolar civarındaydı ama son 10 yılda ettiğimiz borç 200 milyar doların üzerindedir. Ekonomik anlamda ülkemiz şu an bu durumdadır. Bunun takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz.

GÖKDAĞ “ AK PARTİ ÜLKEYİ ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYOR”ADI İLERİ DEMOKRASİ

Türkiye’nin ileri demokrasi adı altında gittikçe bataklığa sürüklendiğini ifade eden Gökdağ, “Demokratik anlamda da ülkemizde adı ileri demokrasi denilen bir söylemle yola çıkıldı ama dünyada en fazla gazeteci, bilim adamı ve yazarın tutuklu olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Parasız eğitim diyen öğrencilerin tutuklu olduğu ve en fazla biber gazının tüketildiği ülkede yaşıyoruz. Bunun adı da ileri demokrasi oluyor. Bu ülkede hakkını arayanları üzerine biber gazlarının sıkıldığı bir dönemdeyiz. İktidara muhalefet olan her kesimin baskı altında olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bunun takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz.

DIŞ POLİTİKADA HÜSRAN

Dış politika konusuna gelince, Suriye ülkemizi ve Gaziantep’i yakından ilgilendiriyor. Komşularla sıfır sorun politikası sorunsuz komşu bırakmadı. Son olarak reyhanlı olayına bakacak olursak Reyhanlı’daki manzaranın bir iç savaş olduğunu açıkça söyleyebiliriz. Suriye’deki manzaranın aynısı reyhanlı ile Türkiye’nin gündemindedir. Bunu yapan her kimse onu lanetliyoruz. Bu eylemi yapan kim olursa olsun sebebi AKP hükümetinin izlediği politikadır. Hükümetin Suriye konusunda izlediği politika ne ülkemize ne de şehrimize getiri sağlamaz. Reyhanlı’da resmi açıklamaya göre 51 kişi hayatını kaybetmiştir ama bizim duyumlarımıza göre can kaybı çok daha fazladır. Ben Reyhanlı’da ülkemizin götürülmek istendiği karanlık noktanın izlerini gördüm. O bomba Reyhanlı’da patlamadı. Türkiye’nin her noktasında patladı. Herkesin bu durumun bilincinde olmasını temenni ediyoruz.

CHP BAYRAKLARI KALENİN BURÇLARINDA DALGALANACAK

Gaziantep’in durumunu da “Gaziantep, yaşanılabilir şehirlerarasında 59. Sırada bir şehir olduğumuzu görüyoruz. Yaşanılabilir kentler sıralamasında 59. Sırada olan, eğitimde durumu içler acısı olan ve Türkiye’nin en kirli havasını soluyan bir şehir bir kentte yaşıyoruz. O halde Gaziantep’in iyi yönetildiğini kim söyleyebilir? Gaziantep’in iyi yönetildiğini söylemek vatandaşla dalga geçmekten başka bir şey değildir. Elbette Gaziantep’te bir şeyler yapılıyor. Çalışmayan bir saat dahi günde 2 defa doğruyu gösteriyor. Burada elbette yöneticiler bir şeyler yapıyor ama Gaziantep’in yaşanılabilir kentler sıralamasında 59 sırada olması her şeyi ortaya koyuyor.” şeklinde değerlendiren Gökdağ, sözlerine şöyle devam etti;

“CHP şu anda ciddi bir iktidar alternatifidir. Buna engel olma isteği her kolda devam ediyor ama buna kimsenin gücü yetmeyecektir. Yerel seçimlerde CHP’nin bayrağını Gaziantep kalesinin burçlarına dikeceğiz. Bunu büyük bir rahatlıkla söylüyorum çünkü yaptığımız çalışmalar ve kurduğumuz temaslar AKP’den şikâyetin had safhaya vardığını gösteriyor. Şu anda Gaziantep’te 41 sosyal projemiz 248 kişiyle şehrin her tarafında devam ediyor.

GASKİ YASAL OLMAYAN BİR DÜZENLEME YAPTI

GASKİ’nin 2009 yılında suya yaptığı zam konusunda mahkeme kararına rağmen yanlış düzenlemeler yaptığını ifade eden Gökdağ, “2009 yılına GASKİ tarafından suya yüzde 25 zam yapılmıştı. Biz bu duruma CHP olarak dava açmıştık ve o dava lehimize sonuçlandı. Mahkeme kararı ile bu zam iptal oldu. Ama GASKİ geçenlerde yaptığı bir toplantıda zam oranını yüzde 23’lere çekti. Bu karar da yasal değildir. Biz bu kararın da iptali için dava dosyamızı hazırladık ve bu konuyu yargıya taşıyacağız.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÖKDAĞ “ AK PARTİ ÜLKEYİ ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYOR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin