Hatemi, Yeni Anayasayı Anlattı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatemi, Yeni Anayasayı AnlattıGaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Araştırma Hikmet ve İlim Topluluğuna üye öğrenciler tarafından İnşaat Mühendisliği Konferans Salonunda Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’nin konuşmacı olarak katıldığı “Yeni Anayasa” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Ökkeş Demir ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İyi bir anayasa yapılması için ilk yapılacak şeyin her şeyden önce Anayasanın başlangıç bölümünün iyi düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, “Hukukun temel ilkesi, temel kavramı Hak’tır. Hak’ta hukuken korunan, menfaattir. Hukuk devletinin temel ilkelerinde olması gereken evrensel hukukun temel ve değişmez ilkelerinin koruduğu insan haklarıdır, insan onuru, insan hürriyetidir. Menfaatler insandan insana, toplumdan topluma karşı, birbirine zıt olabilir” şeklinde konuştu.

“Yaptırımlı asgari ahlak kuralları aynı zamanda hukukun temel kurallarıdır” diyen Prof. Dr. Hatemi, “Hukuk yaptırımlıdır ve ahlakın bu yaptırımlı temel kurallarının üzerinde dünyevi yaptırımı olmayan ama teşvik edilen daha yüce kuramları vardır. Hukuk asgarisini yaptırımlı olarak ister. Bunlar aynı zamanda ahlak kurallarıdır. Bu çerçevede temelin sevgi olduğunu unutmamak gerekir” diyerek, anayasaya insan onurunun, insan haklarının, hukuk devleti öğretisinin, tabi hukukun kaynağı sevgidir diye yazmak isterim ifadesinde bulundu.

“Sevgi olmadan doğru hukuk olmaz” diyen Prof. Dr. Hatemi, “Anayasanın en önemli bölümünün Anayasanın ilk maddeleri olan temel ilkeler bölümüdür. Bu temel ilkeler iyi düzenlenmeli, evrensel, değişmez, hukuk ve ahlakın ortak temel ilkeleri olmalıdır. Bunun üzerine konan her tuğla da eğri değil düz konmalıdır” şeklinde konuştu.  Konferansın sonunda Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’ye hediye takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hatemi, Yeni Anayasayı Anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin