Konukoğlu “Sektörün önü açık”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun (MHGF) Kasım ayı yönetim kurulu toplantısı Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PEN-KON) ev sahipliğinde Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) gerçekleştirildi.

Toplantıya MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, PEN-KON Dernek Başkanı Mehmet Haskaya, Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ile sektör temsilcileri katıldı.

Sektörün duayeni Abdulkadir Konukoğlu’nun deneyimlerini paylaştığı toplantıda ayrıca, MHGF, PEN-KON ve Gaziantep Üniversitesi ile üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde işbirliği protokolü imzaladı.

Protokolü MHGF adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Gaziantep Üniversitesi adına Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür ve PEN-KON adına dernek başkanı Mehmet Haskaya imzaladı.

MHGF BAŞKANI ÖZTÜRK: “BİLİMİ SANAYİYLE BULUŞTURMALIYIZ”

MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, üniversitelerin hayatın vazgeçilmezi ve bilim yuvaları olduğunu kaydederek, “Bilimi sanayiyle buluşturmak gerekiyor. Ülkemizde KOBİ ve aile şirketleri önemli ölçüde katma değer oluşturuyor. Federasyon üyesi firmalarımız ağırlıklı olarak bu yapıda ve bunların birçoğu nitelikli işgücü bulamama noktasında sıkıntı yaşıyor” diye konuştu.

Öztürk, “Gaziantep’teki meslektaşlarımızın işletmelerinin kapılarını üniversiteye açmaları, öğrencilerle bir araya gelerek kendi hayat hikayeleri dahil, yaptıkları işleri anlatmaları, pratik ile teorinin bir araya gelmesini sağlamaları, stajından, bitirme tezine kadar birçok alanda ortak çalışmalar yapmaları çok önemli” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. ALİ GÜR: “BİZDEN BEKLENEN İLETİŞİM KANALLARINI AÇIK TUTACAĞIZ”

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür ise Gaziantep Üniversitesi’nin gerek sanayi ile işbirliğini, gerekse toplumla bütünleşmesi açısından hem toplumsal duyarlılık projelerini, hem de üretime katkı sağlayacak insan kaynağını sahaya yansıtma açısından ortak işbirliklerini çok önemsediklerini belirterek, “Üniversiteler sadece fikir üreten değil, bu fikirlerini sanayicilere, iş alanına ve her türlü üretim yapan sektöre pazarlayan ve fikrini onlara ulaştıran bir yapı” dedi.

Prof. Gür sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz ara insan gücünü, fikrimizi sunarız, sanayicimiz bunu alırlar ve birlikte eşgüdümle hem Türkiye’nin geleceğine, aynı zamanda şehrimizin kazancına büyük bir katkı sağlarız. Biz bu konuda üniversitemizin felsefesine uygun olarak her türlü çabayı sarfetmeye ve aynı zamanda moda ve hazır giyim tasarım noktasında bizden beklenen iletişim kanallarını sürekli açık tutacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum.”

PEN-KON Dernek Başkanı Mehmet Haskaya da işbirliği protokolünün Gaziantep’te sektör açısından büyük ve önemli bir adım olduğunu belirtti.

ABDULKADİR KONUKOĞLU: “SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK”

Sektörün duayeni Abdulkadir Konukoğlu da , MHGF Yönetim Kurulu Toplantısı’nın bir bölümüne katılarak deneyimlerini paylaştı. Sektörün Gaziantep’te ve Türkiye’de gündemindeki konulara değinen Konukoğlu, işadamlarına tavsiyelerde bulundu. Sektörün ekonomi için önemine de değinen Konukoğlu, “Türkiye’nin yüzde 20’si tekstilden para kazanıyor. İhracatta da katma değerde bir numarayız. Bu yüzden tekstilin önünü açık görüyorum” diye konuştu.

Toplantı sonunda GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk’e yöresel işlemeli kahve takımı hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Konukoğlu “Sektörün önü açık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin