GÜNEYDOĞU TİCARET VE YATIRIM ZİRVESİ YAPILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜNEYDOĞU TİCARET VE YATIRIM ZİRVESİ YAPILDI Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) ile Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) tarafından Güneydoğu Ticaret ve Yatırım Zirvesinin birincisi düzenlendi.

Zeugma Mozaik Müzesi’nde yapılan zirveye, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) ile Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) tarafından düzenlenen Güneydoğu Ticaret ve Yatırım Zirvesinin birincisi düzenlendi.

Zirveye, Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Cahit Erbalcı, Körfez İskenderun Sanayici İş Adamları Derneği (KİSİAD) Başkanı Tamer Eker, Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Suat Sarın, Nizip Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (NASİAD) Başkanı Murat Kızılaslan ile çok sayıda iş adamı ve sanayici katıldı.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Kasım Fincan Güneydoğu Ticaret ve Yatırım Zirvesi açılışında yaptığı konuşmada amaçlarının dikkatleri bölgeye çekmek olduğunu söyledi. Fincan; “ GÜNSİAF, 38 dernek, 9 bin üyeden oluşan, Hatay’dan Mardin’e, Kahramanmaraş’tan, Cizre’ye kadar uzanan çok geniş bir alanı kapsayan federasyondur. Bu zirveyi düzenlememizdeki esas amaç dikkatleri bölgemize çekmektir. Yeni teşvik yasasına göre 5. ve 6. bölge kapsamı içinde olan yüzde yetmiş beşlik kapsamın yerinde görülmesini sağlamak, üretim yapan firmalarımızın ticaret yapan firmalar ile tanışmalarını sağlamak, dostluklarını geliştirmek ve ticari faaliyetlerin artırılarak devam edilmesini sağlamaktır. Adını zirve koyduk hedefleri gösterdik. Birincisini yapmış olduğumuz bu zirve için bu dönemin yanlış bir dönem olduğunu bizlere söylediler, fakat bir yerden başlanılması gerektiğini düşünerek ilk adımı atmak istedik. Aynı şekilde üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğumuz, Türkiye İş Adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON)’u taklit ederek, üyelerimizin bunu görmesini ve yarın için bizlere daha fazla destek vermesini istiyoruz. Taklit ettiğimiz TUSKON, dünya ticaret köklerini başlattığında bu seviyelere geleceğini aklımızdan ve hayalimizden geçirmezken Haziran ve Ekim aylarında düzenlenen ticaret köprüleri toplantılarında 1,5 milyar dolar ticaret hacmi oluştu. Ben bu zirvemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.

GÜNEYDOĞU TİCARET VE YATIRIM ZİRVESİ YAPILDIKADIN GİRİŞİMCİLER İŞ BAŞINDA

Güneydoğu Ticaret ve Yatırım Zirvesine çevre illerden de katılım gerçekleşti. Çok sayıda firmanın stant açtığı zirveye katılan kadın girişimciler yoğun ilgi gördü. Kadın girişimcilerin devlet desteği ile üretime geçtiği ve kadın istihdamında artış olduğu gözlenen zirvede kadınlar bir birine destek verdi.

ahramanmaraş İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Melek Gül; Kahramanmaraş’ta Ocak 2013 yılında faaliyete geçen derneklerinin konfederasyon olarak GÜNSİAF’a bağlı olduğunu ve dolayısıyla TUSKON çatısı altında faaliyet gösterdiklerini söyledi. Gül; “ derneğimizin temel amacı ticaret ve sanayi alanında faaliyet gösteren ve serbest meslek sahibi iş kadınlarını bir araya getirerek onların birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket etmelerini sağlamaktır. Böylece üyelerimizin hem ticari hem ticari hem de ihracat rakamı hedeflerini arttırarak yurt dışına açılmalarını sağlamaktır. Hedefimiz iş kadınlarımızı ticari hayatta daha aktif hale getirmektir. Bunu da GÜNSİAF ve TUSKON’un bize sağlamış olduğu fuar organizasyonları ile eğitim ve seminerlerle gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Kahraman iş kadınlarını tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Burada Kahramanmaraşlı kadın girişimcilerimizi desteklemek için buradayım. El yapımı çikolata üretimine başlayan bayan arkadaşlarımıza stantta eşlik ediyorum” dedi.

Gaziantep ve çevre illerden katılımın yoğun olduğu Güneydoğu Ticaret ve Yatırım Zirvesini ziyaret eden vatandaşlar farklı markalarla tanışmanın mutluluğunu yaşadı. Fincan ve Erbalcı beraberinde ki heyetle stantları ziyaret etti. Gaziantepli iş adamı konuklara bulgur pilavı ve turşu ikram ederek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.


Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu… paylaşan: f100003473025117

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜNEYDOĞU TİCARET VE YATIRIM ZİRVESİ YAPILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin