Türk Çalışan Geleceğe Güvenmek İstiyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticket Restaurant markasının kurucusu Edenred’in IPSOS araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği 14 ülkeyi kapsayan çalışma Türkiye’li çalışanların gelecek konusunda umutsuz olduğunu gösteriyor. Buna göre; dinamik bir gelişme gösteren ancak işsizlik oranı komşularına göre yüksek kalan (%9,5 seviyesi) Türkiye, hem bireysel hem de ortak gelecek adına, çalışanların daha güvenli olduğu ülkeler arasında yer alıyor.

Türkiye’de 500.000’den fazla çalışana yemek kartı, yemek ve hediye kuponu gibi hizmetler sunan Edenred’in IPSOS’la gerçekleştirdiği ‘Avrupa’da çalışanların mutluluğu ve motivasyonu’ konulu araştırma; 14 Avrupa ülkesinde, toplamda 13.600 çalışanla (Türkiye’de 800) gerçekleştirildi.

Araştırmaya göre işteki yaşam kalitesine bakışı kırılgan ve motivasyon düzeyi yüksek olmayan Türk çalışanların en önemli kaygısı “maaş seviyesi”. Ülkenin geleceğine güvenenlerin oranı %31. Bu oranla 14 Avrupa ülkesi arasında 9. sıraya yerleşen Türkiye, motivasyon açısından da 10. sırada yer alıyor. Tüm bu memnuniyetsizliğe rağmen Türk çalışanları motive eden iki avantaj var: çalıştıkları işyerlerinde öğle yemeği sırasında yemek verilmesi ve sağlık sigortası.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Çalışan Geleceğe Güvenmek İstiyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin