DAĞ, TAŞ, İMAM ÇAĞDAŞ…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DAĞ, TAŞ, İMAM ÇAĞDAŞ…

Gaziantep’in ünlü uğrak yerlerinden olan İmam Çağdaş, dağı taşı hatta caminin önünü bile parselleyip otopark haline getirerek müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Bazen paranın satın alamayacağı şey yok derler ya aklıma hemen bu deyim geliyor. Tabiri cayizse paran versa herşeye hükmedesin sadece kendi nefsin hariç! İnsan nefsi kimi zaman kandan, kimi zaman şiddetten,kimi zamanda dünya güzelliklerinden beslenir.Nefis işte nereden nasıl besleneceği belli olmuyor.

DAĞ, TAŞ, İMAM ÇAĞDAŞ…Özellikle Gaziantep’e gelen turistler tarafından uğrak yeri haline gelen İmam Çağdaş, çevresindeki bütün yerleri hatta cami önü de dâhil olmak üzere otopark haline getirerek hizmette sınır yoktur prensibiyle Gaziantep’i temsil etmeye devam ediyor. Eğer İmam Çağdaş’ta yemek yiyecekseniz hiçbir sorun yok. Kapıdaki görevli hemen arabanızı alıyor, gayet saygılı bir şekilde sizi karşılıyor ve içeriye alıyor. Şayet İmam Çağdaş’ta yemek yemeyecekseniz, işiniz yoksa veya orada para kazanmaya çalışan diğer dükkânlarda bir işiniz varsa aracınızı İmam Çağdaş yetkililerinin yol boyu parsellediği yerlerden birine koymanız mümkün değil, hatta Alaüddevle Camiinin önüne bile.

Hafta sonu şöyle bir Bakırcılar çarşısını geziyim dedim. Aracımla İmam Çağdaş’ın önüne girdim. İmam Çağdaş her zamanki gibi yoğun, adım atacak yer yok.  Eğer İmam Çağdaş’a gelmediyseniz burada görevli çok görgülü otoparkçılar size zaten göz açtırmıyor. Arabamı ileride bir Otopark buldum ve oraya yerleştirdim. Ancak merak ettim, yol boyu hatta caminin önünde bile İmam Çağdaş müşterilerinin araçları neye istinaden duruyor, kimden almışlar bu yetkiyi. Bu arada İmam Çağdaş’ın otoparkçısı burnundan kıl aldırmıyor, buralar bizden sorular, buralar bize dedelerimizden kaldı nidalarıyla maazallah her yeri sahiplenmiş.

DAĞ, TAŞ, İMAM ÇAĞDAŞ…Neyse İmam Çağdaştan içeriye girdim bir yetkiliye sordum: Ya sağınızı, solunuzu her yeri kaplamışsınız buralar sizin de koskoca tarihi caminin önü de mi sizin, para mı ödüyorsunuz diye sordum. Yetkilinin söylediği söz aynen şu: Burası bizim kullanım alanımız, biz burası için para ödüyoruz. Sayın yetkililer yoksa koskoca Alaüddevle Camiinin önünü de mi sattınız da bizim haberimiz mi yok. Sayın İmam Çağdaş yetkilileri para kazanmak güzel bir şey, kimseye eyvallahınız da yok, ancak şunu unutmayın bu memleket sadece İmam Çağdaş’tan ibaret değil. Bu memleket sadece İmam Çağdaş’la marka haline gelmedi. Evet, İmam Çağdaş olmak zor ve Gaziantep için yapılanlara saygı duyuyoruz ancak İmam Çağdaş’ta Gazianteplilere saygı duymak zorunda, Gaziantepli vatandaşları yok saymak işi sadece paraya dökerek İmam Çağdaş’a gelmeyip de oradan geçenlere yokmuş muamelesi yapmak kimsenin haddine değildir.

DAĞ, TAŞ, İMAM ÇAĞDAŞ…

Bir gün sonra yine aynı yerden geçiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve beraberindeki heyet İmam Çağdaş’ta akşam yemeği yiyecek ve polis her yeri boşaltmış. Sağa sola sıkış tepiş konan araçlardan eser kalmamış.

Sayın yetkililer Gaziantep’in her yerinde park yasağı levhaları bulunurken, cayır cayır cezalar kesilirken, parkomatlar konurken İmam Çağdaş civarında sadece müşterilerine kullandırmak üzere bu kadar serbestlik neden? İmam Çağdaş mı Gaziantep üzerinden para kazanıyor, yok sa Gaziantep mi İmam Çağdaş üzerinden…

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DAĞ, TAŞ, İMAM ÇAĞDAŞ…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin