Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün “25 Aralık” Amansız ve çetin geçen mücadelenin yıldönümü.

Sabah uyandım en güzel kıyafetlerimi giydim ve sokağa attım kendimi. Bugün Kurtuluşumuzun bayramıydı. Hava sisli. Şehrimizin her köşesinde Ay Yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor; onurla gururla sanki gülümsüyor tüm dünyaya!

Hemen birkaç fotoğraf çektim. Tamda buradayım o balkonun altında. Öğretmen Evi tüm heybetiyle yağmurla sarmaş dolaş. GAZİ Mustafa Kemal Atatürk,  Gaziantep’e sesleniyordu sankiii.. Gaziantepli olmanın haklı gururuyla. Bugün kendimi hem onurlu hem de borçlu hissediyorum atalarımıza. Tarif edilmesi zor duygularla yürüyorum, tadını çıkarıyorum Gaziliğin..

Demokrasi meydanında törendeyiz. 7’den 70’e herkes burada. Tüm Türkiye’den gelen Gaziler burada. Kore, Kıbrıs ve diğer Gazilerimiz. Şehit yakınlarımız, protokol ve siyasi erkan.

7’den 70’e demiştim ya; tam da şu günlere inat keşke bütün Gaziantepliler bayraklarıyla sokakları süsleselerdi. Caddelerde bayram sevinci, çocuklarımızın dilinde türküler, gençlerimizin elinde yeniden temsili süngüler olsaydı. Kadınlarımız kutnu kumaşına dolansa, erkeklerimiz tüfeğini beline taksa şöyle bir haykırsa;

Ben Antepliyim, Şahin’im ağam

Mayzer omzuma yük

Ben yumruklarımla dövüşeceğim

Yumruklarım memleket kadar büyük.

Hey, hey!

Bu konuda tüm Gaziantepli hemşerilerimizin önümüzde ki yıllarda daha duyarlı olmasını ve iştirak etmelerini arzuluyorum.

“GAZİLİK”

Ben bu şehirde doğmadım onun için bu “şehirde doğmak ayrıcalıktır” diyemiyorum ancak bu şehir eğer bugün yine dara düşerse canımı seve seve veririm.15 yıldır bu şehirde yaşıyorum ve en az Gaziantepliler kadar Gaziantepliyim. Bu şehirde yaşamak bana gurur veriyor ve bu şehre hizmet etmek için mücadelemi sürdürüyorum. Son günlerde şehrimizin adı olumsuzluklarla anılsa da bu şehrin ORTAK AKLI her tür düşmanı yenebilecek kudrette. İnanıyorum.

Geçtiğimiz günlerde TBMM FETÖ’nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyon sözcüsü Satır, Marmaris’in darbe girişimi gecesinde çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, Marmaris’e de “Gazi” ünvanının verilebileceğini söyledi. Ben Muğla’da doğmuş ancak Türkiye’nin çeşitli illerinde gençliğini geçirmiş ve Gaziantep’te yaşamını sürdüren bir vatandaş olarak, bu olasılığın karşısındayım.

Gazilik ünvanı TBMM’de 8 Şubat 1921 tarihinde onuruyla, şerefiyle, canı pahasına düşmana direnen Antep’e verilmiştir ve bu böyle de kalacaktır.

14 Yaşındayken annesinin yüzündeki peçeye el süren hain Fransız askerine karşı çıkarak can vermektir Gazilik.

Mehmet Kamil olmaktır Gazilik. Susuzluktur, Açlıktır, direnmektir, vatan uğruna can verebilmektir Gazilik.

Ermenilerin, Fransızların, İngilizlerin süngülerine inat başkaldırmadır Gazilik.

Karayılan, Şahinbey, Özdemir Bey olmaktır Gazilik.

10 ay düşmana direnerek açlıkla savaşıp zerdali çekirdeğinden ekmek yapıp yemektir Gazilik.

“Oğlum şehit edildi. Milletim intikamını alacaktır. Ben çocuğumu para ile satacak vicdansız bir baba değilim” diyebilmektir Gazilik.

Sözün kısası GAZİANTEP’tir GAZİLİK. Ne alınır ne de başkasına verilir. Anteplilerin gösterdiği kahramanlık mücadelesi ve elde etmiş olduğu Gazilik ünvanının Marmaris veya başka bir yere verilmesi konusunu bir daha açılmamak üzere kapatıyorum.

Benim bildiğim 3 Gazi var.

  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk
  • Vatan uğruna başını süngünün önüne koyan şerefli, onurlu mücadelede vatan uğruna uzvunu kaybetmiş Gazilerimiz. Bir de
  • GAZİANTEP

Ecdadımızın bize emanet ettiği bu güzel toprakları canımız pahasına olsa da koruyacak ve sahip çıkacağız. Düşmana karşı mücadelemizin 95. Yıldönümünü kutlar, bu bayram sevincimizi kilometrelerce uzaktan gelerek bizimle paylaşan şehit yakınları ve gazilerimize teşekkür ederim.

Fransızlara başkaldıran Gaziantepliler, Yunanlıları denize döken İzmirliler, Şanlıurfalılar, Kahramanmaraşlılar, Samsunlular, Sivaslılar, Erzurumlular, Karslılar, Vanlılar taaaa Tekirdağ’a kadar uzanan Türkiye’nin tüm vilayetleri bugün dara düşersek yine düşman arkasına bakmadan kaçacak diyen vatan, bayrak sevdalıları hepinize selam olsun…

DÜNYADA TÜRKİYE, TÜRKİYE’DE GAZİANTEP

ogretmenevi

sehitlik

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin