TSK ARAZİLERİ KİMİN İŞTAHINI KABARTIYOR?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TSK ARAZİLERİ KİMİN İŞTAHINI KABARTIYOR?Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askeri birlikleri büyük şehirlerden nüfusu az olan illere taşıyacaklarını söylemesi gündemin ana konusu oldu.

Bu güzel bir gelişme mi? diye düşündüm kendi kendime ve aklıma Gaziantep’te bulunan askeri birlik arazileri geldi. Bakınız Gaziantep’te şehrin genişleyeceği alanlar tıkanmıştır.  Kilis tarafına doğru bir bakın kimlerin arazisi var, şöyle bir dönün havaalanı bölgesine bakın! Geçtiğimiz günlerde Oğuzeli Körkün Organize Sanayi Bölgesi için karar alındı ve Organize Sanayi Bölgesi yapımı onaylandı. Peki şehrin havaalanına doğru büyümesini engelleyerek Oğuzeli’nin güneyini açan bu kararı neden kimse sorgulamadı? Oğuzeli güney bölgesi arazileri kimin onu da araştıralım!

Diğer taraftan Gaziantep’in organize sanayi bölgesine doğru ilerlemesini ise 5.Zırhlı Tugayı engelliyor. Belki bakanımızın açıkladığı bu karar Gaziantep için geçerli değil ancak ben sadece örnek vermek ve gelecek günler için bir dipnot olsun istedim.

Peki, bugün o araziler şehir dışına çekilse ve satışa çıkarılsa ihale hangi iş adamlarında kalır?  Gaziantep gibi diğer bahse konu olan illerde de askeri birlik arazileri stratejileri ve bulundukları konum itibarı ile ciddi anlamda iştah kabartıyor. Ne oldu da durup dururken böyle bir karar alındı bilmiyorum ama küçük illerin askeri birliklerle kalkınacağına inanmıyorum. Küçük illere askeri birliklerin taşınması demek taşınan arazilerin birilerini zengin edeceği demek ve küçük illerinde biraz olsun nefes alması demek.

Anlayacağınız her zaman ki gibi birileri birilerinin çıkarı için gösterse de aslında başka kişilerin çıkarlarına hizmet eden kararlardan bir tanesi! Örneğin Isparta dağ komando birliği, Burdur askeri birliği, Bilecik Er Eğitim Tugayı, Hakkari merkez Tugayı, Yüksekova Tümen Birliği, Bingöl Tugayı vb. iller askeri birlik olmasına rağmen hala kalkınmada en geri illerdir. Asker çarşı iznine çıkmazsa esnaf para kazanamaz. Nitekim çoğu zaman komutan çarşı izni vermez ise esnaf perişan olur. Yine birliklerin erzak ihtiyacını karşılayan firmaların birçoğu il dışından olur.  Bahsettiğim bu küçük iller yıllardır askeri birlikler sayesinde biraz nefes alıyor olabilir ancak bu çözüm değil. Burdur yine burdur, Isparta yine Isparta, Hakkari yine Hakkari!  Konumu ve ekonomisi gelişmeyen iller küçük kalmaya mahkûm.

Bakanımız İsmet Yılmaz “ Nerede Silahlı Kuvvetler varsa, orası canlıdır” sözüne açıkçası katılamıyorum. Keşke öyle olsa! Gaziantep gelişen bir şehirse ve her geçen gün ciddi anlamda göç alıyorsa sanayinin gelişmesi ve iş istihdamının artmasından ötürüdür. Askeri birliklerin burada bulunması sadece şehre katkıdır.

Bakanımızın şu sözleri de dikkat çekicidir. “Genelkurmay Başkanlığımız bir master plan yapıyor. İnşallah bu çalışmadan sonra biz büyükşehirlerimizin silahlı kuvvetlerini, nüfusu daha az olan illere taşımayı düşünüyoruz. Orada da yine bölgeler arasındaki kalkınmışlığı da azaltabilmek için Batı’dan ziyade Doğu’daki illere de kaydırmayı düşünüyoruz. Şöyle de düşünmek lazım. Çok dışarı gönderdiğinde bunların da çocukları, lojmanları var değil mi? Bunların da şehirle bütünleşmesi var değil mi? Yani ’Dağ başına gitsin ne yaparsa yapsın’ diye isteseniz de olmaz. Ama istenmediğinde gidecek mi gider. Ama bunu hiç kimse istemiyor. Aksine herkes gelsin diyor. Dolayısıyla da bizim kullanmadığımız alanları Kars’a verme konusunda bir çalışmamız var, bunu tamamlatacağız.”

Şimdi Ülkenin batısından çok doğu illerine kaydırılacak birlikler konusu, Allah aşkınıza soruyorum Doğu’da bulunan birlik kadar batıda askeri birlik var mı? Daha dün karakol yapıyorlar diyerek taşlanan karakol ve niceleri bulundukları yerden kaldırılsa ne olur? Bu gün Hakkari Bölgesinde bulunan karakol ve birlikler bölge halkının nefes almasını sağlamasına rağmen orada asker istemiyoruz diyenler karakol istemiyoruz diyenler kalkındıkları için mi asker istemiyor? Demek ki birlikler bulundukları küçük şehirleri kalkındırmıyor. Ayrıca Doğu’da ki mevcut askeri birliklerde bulunan askerlerin şehir esnafına katkısı sıfır denecek kadar azdır. Çünkü terör belasına orada konumlanan hiçbir asker hafta sonu şehre çıkıp bir restoranda yemek yiyemez, alışveriş edemez. Önce oraya taşıyacağınız askeri birliklerin askerlerinin can güvenliğini almalısınız. Askerde çıksın çarşı izninde dilediği gibi alışveriş yapsın. Dediğiniz kalkınma ancak o zaman sağlanır. Aklıma başka bir şey gelmiyor sizin geliyorsa lütfen beni aydınlatın. Askeri birliklerin büyükşehirlerin ortada kalması bulundukları bölgenin maddi anlamda çok değer kazanmasını sağlamıştır. Şimdi de bu değerli arazileri satmak ve yerine AVM iş yeri, konut vb yapılarak değerlendirilmesi doğru mu yanlış mı onu bilmem ama beni rahatsız eden bu arazilerin birilerine peşkeş çekilmesi olasılığıdır!

HAYDİ HAYIRLISI, HER ZAMANKİ GİBİ HAYALDİ GERÇEK OLDU DERİZ OLUR BİTER.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TSK ARAZİLERİ KİMİN İŞTAHINI KABARTIYOR?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin